Pierre-Bjurhager - sned LQJag har haft förmånen att intervjua mer än 1000 personer. Alla har sin historia som på ett eller annat sätt tagit plats i mitt hjärta. Det som förvånar är generositeten alla visar och ibland dyker det upp erfarenheter som personen väljer att dela med mig .

Jag har många minnen, vissa starkare än andra. I ett möte ställer jag frågan – jag känner att du sitter på en sorg, vad trycker dig, hon svarar då att hennes son körde ihjäl sig i en bilolycka för ett par år sedan, pratar du ofta med din son, varje dag fick jag till svars, svarar han, nej men jag vet att han hör mig. Gråten stockade sig i halsen på mig och hon har satt ett outplånligt minne i mig.

Vad som än händer oss eller händer någon nära anhörig, kapsla inte in motgångarna, dom är en del av livet. Är du själv drabbad, gör som en av våra anställda, kommunicera din utmaning, fortsätt fightas, ge inte upp, fortsätt att trä pärlor på din livstråd.

Jag hörde en cyklist intervjuas på radion igår, hon blev påkörd av en buss för några månader sedan och hamnade under bussen. När chauffören stänger av och kliver ur bussen, sänks bussen och hon kläms mellan bussen och asfalten. Hon krossar bäckenet, får allvarliga skador på ryggen och knäcker ett antal revben. I intervjun säger hon att det är det bästa som hänt henne, hon är fortfarande under rehabilitering, men hon har aldrig varit så lycklig som nu. Livet har fått andra värden och hon lägger ingen energi på trivialiteter, hon är mer livsnjutare, hon lever här och nu.

Sluta aldrig fightas, vårda ditt sinne, minne och kropp, fortsätt att mata det med innehåll, livet är NU.

 

/ Pierre Bjurhager


Läs mer om Frontits värderingar

 

Publicerad: 2016-11-04