Pierre-Bjurhager - sned LQ

En hel värld håller andan, året är 1999 snart skall årsklockan slås om till ett nytt millenium. Dramatiken är total, kriser väntar bakom hörnet, flygplan kommer att störta, patienter med övervakning på sjukhus kommer att avlida, tickande bomber kommer att utlösas. Vad hände – ingenting!

Nu 16 år senare tillträder en ny president i USA, demokratiskt vald, men en hel värld håller andan, vad kommer att hända? Enligt Dalai Lama har vår överlevnad varit – och kommer att fortsätta vara – beroende av vår inneboende godhet. Vår hänsyn till varandras känslor på en enkel mänsklig nivå är mycket mer effektiv och betydelsefull än lagstiftning. Han säger, citat: “Jag är övertygad om att människan till sin natur i grunden är vänlig, inte aggressiv. Och var och en av oss har ett ansvar att handla som om alla våra tankar ord och handlingar är viktiga. Våra liv har både syfte och mening.”

Personligen hoppas jag att vi inför det nya året går framåt, låt oss ta hand om 2017 som än så länge är ett oskrivet blad. Fyll det med glädje, hopp och innehåll. Gör varje dag till någonting att minnas, låt oss när året är slut känna stolthet. Låt ANSVAR bli ett ledord. Om alla tog ett litet steg kan vi förflytta berg.

Bjud omgivningen på ett leende, en kaffe, en måltid, en tjänst – allt som ger vardagen innehåll, ser du en kollega som inte mår bra eller en verksamhet som inte fungerar  – hoppa ner från läktaren, gör något, agera

Vi alla kan göra 2017 till ett fantastiskt år!

/ Pierre Bjurhager

 


Läs mer om Frontits värderingar

Publicerad: 2017-01-19