Frontit har sitt urspung i Projektstyrning, en avdelning i Statskonsult grundat 1969, senare namnändrat till Frontit. Frontit erbjuder seniora konsulter inom Management och IT, vi har sedan starten engagerats i över 1000 projekt inom såväl privat som offentlig sektor. Verksamheten hade sin första storhetstid under åren 1985 – 2000, därefter minskade efterfrågan och därmed antalet anställda. Under Q4 2006 stod bolaget inför en svår kapitalsituation som gjorde det nödvändigt att hitta nya ägare.  I februari 2007 köpte Pierre Bjurhager verksamheten, totalt antal sysselsatta var då efter övertagandet sju personer. Vid övertagandet stipulerades att nyanställa en person i månaden, anledningen var uppenbar, verksamheten som under tidigare år blomstrat hade innan ägarbytet hamnat i en brant utförsbacke.

Företaget hade en fantastisk historia som låg till grund för den nya strategin med draghjälp av den anrika historien locka rätt människor, rätt människor lockar rätt människor, och rätt människor lockar rätt kunder.  

Frontit är helt oberoende och hjälper kunden att hantera verksamhetsförändringar inom såväl affärsverksamheten som inom it. Våra kundrelationer är partnerskap, vi tillför vår erfarenhet, ”best practice” och effektiva verktyg. En stor anledning till vår framgång är vårt oberoende. Vi står alltid på kundens sida, allt för ofta använder kunderna projektledare från leverantörer och där är vi en mycket bättre och effektivare lösning då vi alltid står på kundens sida.

Företaget har av Great Place to Work utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser åtta år i rad och därmed i senaste mätningen i ”Hall of fame”.

Frontit har nu kontor i Malmö, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Västerås och Örebro. Planen är att expandera och etablera kontor där det finns stor efterfrågan på ledning och styrning i förändringsintensiva verksamheter.

Kärnan i verksamheten är att leva värderingarna, vi skapar alltid ett klimat som bidrar till ökad kreativitet, vi duckar inte utan tar alltid ansvar för kundens måluppfyllelse, vi hanterar uppkomna situationer på ett för ändamålet effektivt sätt och vi rör oss även utanför boxen, den så kallade trygghetszonen för att skapa extraordinära resultat. Vi stimulerar alla att bidra och lämnar ingen ohörd. Vi lever våra värderingar.

Skratt – sprid glädje

Kostnadsmedvetenhet – var resurssmart

Utmaning – utveckla dig själv

Möjligt – ansträng dig

Prestigelös  – samarbeta

Ansvar – ducka intePierre-Bjurhager - sned LQ

Pierre Bjurhager

Grundare och styrelseledamot Frontit


Jobba hos oss

Hos oss blir du en del av ett team med erfarna kollegor, där någon garanterat vet svaret på din utmaning och kan stödja dig i ditt arbete. Trivs du med kollegor som har nära till skratt och ett stort socialt hjärta, då kan du vara en kandidat för oss!

Våra värderingar

Frontit Kontor

Våra kontor

Frontit har kontor i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och i Malmö.

Affärsidé och vision

Vi på Frontit strävar efter att hjälpa våra kunder att bli framgångsrika. Detta speglas i vår affärsidé och vision.

Affärsidé

Hjälpa företag och organisationer att lyckas med förändringsprojekt genom effektiva konsulttjänster i gränslandet mellan verksamhet och IT.

Vision

Vi utvecklar verksamheter och individer till sin fulla potential.