Vårt mål och fokus är att bidra till en positiv förändring och då inte enbart hos olika  verksamheter  utan även för behövande i världen. Vi vill bidra till att skapa förutsättningar och möjliggöra att människor i utsatta delar av världen utvecklar sin förmåga att påverka sin framtid på ett positivt sätt. Vårt CSR arbete är inriktat på att stötta två organisationer med deras arbete, varav två adresserar vår vision ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential” genom SAK och Hand in Hand. Men har också vuxit med flera initiativ för att skapa värde även utanför vår egen affär i linje med våra värderingar. Detta har varit självstyrt från varje kontor ute i landet utifrån vad som känns värdefullt just nu. 

Hand in Hand

2010 startade vi ett initiativ- För varje nyrekrytering startar vi ett nytt bolag, drivet av en kvinna, i Indien eller Kenya. Hittills har vi via Hand in Hand hjälpt till att starta 342 sådana bolag.

 

sak-600x600SAK, Svenska Afghanistankommittén

2012 startade vi ytterligare ett initiativ – baserat på våra årsanställda medarbetare finansierar vi ett års skolgång för en afghansk flicka genom SAK och i år möjliggör vi skolgång och utbildning för 83 flickor, fram till dagens datum över 900 skolår.

Spin of Hope 

Frontit sponsrar i partnerskap med några kunder spinning-arrangemanget Spin of Hope, ett tillfälle för både företag och privatpersoner att delta och bidra genom träning samt ekonomiskt bidra till Barncancerfondens arbete. Alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden. 

 

Värmande AW 

Frontit välkomnar varje höst kollegor, kunder och vänner för en värmande afterwork, som värmer både dig och någon behövande. Vi bjuder på Lars värmande grytor på närproducerad mat, Cecilias vegangryta, Pierres hembakta surdegsbröd och trevlig samvaro hemma hos oss. Alla deltagare tar med ett värmande vinterplagg som vi ser till att någon av de hemlösa i vår stad får nytta av i vinter. 

Vi stödjer organisationen Gula Änglarna i Stockholm och motsvarande initiativ har vi även i Malmö har samarbete med Röda Korset. Norrköping och Västerås har Stadsmissionen som samarbetspartner. 

 

Blodomloppet  

Föreningen Blodomloppet Sverige är en ideell förening vars medlemmar är idrottsföreningar och blodcentraler. Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.